Oční vyšetření pro zaměstnance DPP

Dopravní podnik ve spolupráci s Očním centrem Praha připravil pro své zaměstnance ojedinělou akci, při které si mohou nechat zdarma vyšetřit oči.
Oční vyšetření zajišťuje Oční centrum Praha a uskuteční se ve středu 14. října 2015 od 8 do 14 hodin ve velké zasedačce ve vnitrobloku budovy Sokolovská.
Vyšetření zraku není časově náročné a zabere asi 20 – 25 minut, zahrnuje i konzultaci s očním lékařem, který doporučí další případnou léčbu. Každá vyšetřená osoba obdrží cca do 3 týdnů standardní lékařskou zprávu.
Vyšetření zraku proběhne na těchto přístrojích:
1) Autorefraktokeratometr – jde o plně automatický přístroj pro stanovení zrakové ostrosti, pro změření objektivní refrakce = výchozí zjištění hodnot dioptrií na čtení, na dálku nebo střední vzdálenost. Přístroj zjišťuje dioptrické vady oka a usnadňuje tak předpis optimální korekce.
2) Tonometr – jedná se o automatický přístroj pro přesné a objektivní měření nitroočního tlakubez nutnosti anestézie rohovky a kontaktu přístroje s pacientem.
3) LCD Optotyp – grafické seskupení písmen nebo znaků různé velikosti sloužící jako základní kontrola zraku a zjištění případných odchylek zrakové ostrosti s korekcí (brýle, kontaktní čočky) nebo bez korekce.
4) Barvocitové tabulky – kniha s definovanými barevnými čísly a písmeny, pro zjištění citlivosti vnímání barev, resp. barvocitu. Praktické vyšetření používané zejména u profesí náročných na vnímání barevných signálů (policisté, hasiči, letci, profesionální řidiči apod.)
5) Fundus kamera – přístroj, který slouží k detailnímu zobrazení a fotografování očního pozadí. Vyšetření fundus kamerou může odhalit diabetické a hypertonické změny očního pozadí umožňuje odhalení a sledování věkem podmíněné makulární degenerace a je vhodná pro dokumentování zrakového nervu u pacientů se zeleným zákalem.
Oční centrum Praha je oční klinika, která poskytuje péči v oboru očního lékařství již od roku 2000. Dlouhodobou strategií je postupné rozvíjení a rozšiřování nabídky služeb souvisejících s očními vyšetřeními a operacemi, které korespondují s dynamickým rozvojem medicíny.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..